Εγκύκλιος σχετικά με Ειδικά Διακριτικά Κλήσης
SZ2PRO.GR - Ham Radio Community Forums
Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, 16:54 *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
 
   Αρχική   Βοήθεια Σύνδεση Εγγραφή  
Weather by Freemeteo.com

Callsign Lookup: Provided by QRZ.com

sz2pro

sz2pro

Repeater

sz2pro

D-STAR

sz2pro

sz2pro

EchoLink

Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Εγκύκλιος σχετικά με Ειδικά Διακριτικά Κλήσης  (Αναγνώστηκε 1678 φορές)
SV2HRR
Γενικός συντονιστής
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 78


SW2HRR-ΤΗ972


WWW
« στις: Σάββατο 13 Μαρτίου 2010, 19:02 »

Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων

Σχετικά με αιτήματα ραδιοερασιτεχνών για ειδικά διακριτικά κλήσης τα οποία εκφεύγουν συχνά τόσο από τη ραδιοερασιτεχνική δεοντολογία όσο και από τον Κανονισμό Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου (Απόφαση Υ.Μ.Ε 68000/763/09.12.2002 - ΦΕΚ 1579, Β’), και τα οποία, μάλιστα, πολλές φορές καταφτάνουν στην υπηρεσία μας την παραμονή της κρίσιμης χρονικής περιόδου ή ακόμα και μετά από αυτήν (π.χ. περιπτώσεις από το πρόσφατο JOTA), σας διευκρινίζουμε τα εξής:
 
1.      Η υπηρεσία μας στην προσπάθεια ικανοποίησης αιτημάτων ραδιοερασιτεχνών για έγκριση ειδικών διακριτικών κλήσεως (ΕΔΚ) στα πλαίσια ανάπτυξης του ραδιοερασιτεχνισμού, είναι υποχρεωμένη να λαμβάνει υπόψη της τις παρατηρήσεις ραδιοερασιτεχνικών συλλόγων για την αποφυγή καταχρηστικής λειτουργίας ειδικών διακριτικών κλήσεως (ΕΔΚ) αλλά και τα πρακτικά προβλήματα που αναφύονται κατά την εκχώρηση τους.
 
2.      Τα αιτήματα για ΕΔΚ πρέπει κανονικά να καταφθάνουν στην υπηρεσία μας τουλάχιστον 50 ημέρες πριν από την ημερομηνία χρησιμοποίησής τους σύμφωνα με την γενική εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Ν. 3242/2004. Το χρονικό αυτό διάστημα είναι συχνά αναγκαίο για την επεξεργασία των αιτημάτων και την πραγματοποίηση, ενδεχομένως, αλληλογραφίας με συναρμόδιες υπηρεσίες.
 
3.      Το εγκρινόμενο χρονικό διάστημα χρήσης των ΕΔΚ κανονικά είναι της τάξεως των 1-3 ημερών για ειδικά ραδιοερασιτεχνικά γεγονότα (π.χ. διεθνείς ραδιοερασιτεχνικοί διαγωνισμοί).
 
4.      Σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 12 του Κανονισμού Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου σε εξαιρετικές περιπτώσεις (ειδικοί εορτασμοί πόλεων) μπορούν να χορηγούνται ειδικά διακριτικά κλήσης για μεγάλες χρονικές περιόδους. Στο σημείο αυτό διευκρινίζουμε ότι ειδικοί εορτασμοί πόλεων έχουν το νόημα της υποστήριξης ιδιαιτέρως σημαντικών εορτασμών (π.χ. θεσμός πολιτιστικής πρωτεύουσας, διοργάνωση μεγάλων διεθνών αθλητικών συναντήσεων) και δεν αφορούν άλλους εορτασμούς των πόλεων όσο σημαντικοί και εάν είναι αυτοί (π.χ. εορτασμός πολιούχου της πόλεως). Στις περιπτώσεις αυτές μπορούν βεβαίως να χορηγούνται ειδικά διακριτικά κλήσης για την ημέρα ή τις ημέρες εορτασμού της πόλης.
 
5.      Επίσης, ειδικά διακριτικά κλήσεως δεν χορηγούνται για λόγους εκπαίδευσης (π.χ. εκπαίδευση ομάδων πολιτών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών ή εκπαίδευση προσκόπων) ούτε για μόνιμη χρήση από ραδιοερασιτεχνικές ή άλλες ομάδες που ενδεχομένως επιτελούν σημαντικότατο μεν κοινωνικό έργο (π.χ. πυροπροστασία) αλλά η σχετική χρήση των ραδιορασιτεχνικών σταθμών εκφεύγει από τα οριζόμενα στους Κανονισμούς Ραδιοεπικοινωνιών της Διεθνούς Ενώσεως Τηλεπικοινωνιών και στον Ελληνικό Κανονισμό Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου. Το θέμα της χρήσης ραδιοερασιτεχνικών σταθμών κατά τη διάρκεια έκτακτων αναγκών καλύπτεται από τα άρθρα 17 και 18 του Κανονισμού Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου.
 
6.      Όσον αφορά τους αλλοδαπούς ραδιοερασιτέχνες, διευκρινίζουμε ότι το ειδικό διακριτικό κλήσης σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί άδεια για τη ραδιοερασιτεχνική λειτουργία ούτε υποκαθιστά το νόμιμο διακριτικό κλήσης του σταθμού κατά την περίοδο διαμονής τους στην χώρα μας (π.χ. καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά με αίτημα εκχώρησης ΕΔΚ επί 20 μέρες χωρίς αναφορά σε ειδικό ραδιοερασιτεχνικό γεγονός – εορτή – διαγωνισμός-έκθεση κ.λ.π.).
 
7.      Τα αιτήματα για εκχώρηση ΕΔΚ δεν είναι δυνατόν να διατυπώνονται προφορικά ούτε να περιέχουν ασάφειες ή ανακρίβειες. Πρέπει τα γραπτά αιτήματα να υποβάλλονται στην υπηρεσία μας με συγκεκριμένη αναφορά στα χαρακτηριστικά των ραδιοερασιτεχνικών αδειών όλων των ενδιαφερομένων ραδιοερασιτεχνών. Οι εγκρίσεις των αιτημάτων από την υπηρεσία μας είναι πάντοτε γραπτές και τα έγγραφα αυτά αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου στον αιτούντα ραδιοερασιτεχνικό σύλλογο ή μεμονωμένο ραδιοερασιτέχνη ή συντονιστή ομάδας ραδιοερασιτεχνών. Εννοείται ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ΕΔΚ που δεν έχουν εγκριθεί από την αρμόδια υπηρεσία. Η χρήση ΕΔΚ που δεν έχουν εγκριθεί αρμοδίως θεωρείται ότι αντιβαίνει με την ραδιοερασιτεχνική δεοντολογία αλλά και αποτελεί παράβαση της παρ.13 του Άρθρου 15 του Κανονισμού Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου, ως «χρήση ψευδών διακριτικών κλήσεως».
 
8.      Έπειτα από τα ανωτέρω, και προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και η ραδιοερασιτεχνική δεοντολογία, σας γνωστοποιούμε ότι εφεξής δεν θα είναι δυνατή η έγκριση ΕΔΚ εάν δεν υπάρχει λεπτομερής αιτιολόγηση του σημαντικού ραδιοερασιτεχνικού γεγονότος-διαγωνισμού-εορτασμού-έκθεσης κλπ για το οποίο ζητείται χρήση ΕΔΚ. Επίσης δεν θα εγκρίνονται  αιτήματα για εκχώρηση ΕΔΚ που θα καταφθάνουν 10  ημέρες ή λιγότερο πριν από την έναρξη του αιτούμενου χρονικού διαστήματος χρήσης των ΕΔΚ, λόγω έλλειψης ικανού χρόνου εξέτασης των αιτημάτων αυτών. Σε κάθε περίπτωση τα ΕΔΚ θα εγκρίνονται για 1 ή 2 ή 3 ημέρες και οπωσδήποτε όχι περισσότερο του αιτιολογημένου χρονικού διαστήματος που είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή στο σημαντικό ραδιοερασιτεχνικό γεγονός – διαγωνισμό – εορτασμό-έκθεση κλπ.
 
9.      Ελπίζουμε ότι είναι κατανοητό από όλους τους ραδιοερασιτέχνες ότι η υπηρεσία μας πέραν των υποχρεώσεών της στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, πρέπει να τηρεί και την ραδιοερασιτεχνική δεοντολογία εξασφάλισης της σπανιότητας των ΕΔΚ της υπηρεσίας ραδιοερασιτέχνη.
 
Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή και για εποικοδομητικές προτάσεις σας σε θέματα έγκρισης ειδικών διακριτικών κλήσεως, επ’ ωφελεία του ραδιοερασιτεχνισμού στη χώρα μας.

Κατεβάστε την εγκύκλιο.
http://www.yme.gr/getfile.php?id=2656
« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010, 17:30 από SW2HRR » Καταγράφηκε

So far so good  Κλείσιμο ματιού
Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!