Αποστολέας Θέμα: Εφαρμογές D-Star  (Αναγνώστηκε 3972 φορές)

Αποσυνδεδεμένος SV2HRR

  • Γενικός συντονιστής
  • *****
  • Μηνύματα: 78
  • SW2HRR-ΤΗ972
    • CB TH-1  "CB CLUB NORTH GREECE"
Εφαρμογές D-Star
« στις: Σάββατο 20 Μαρτίου 2010, 12:42 »
Επικοινωνίες σε παγκόσμιο/εθνικό επίπεδο
Για τις συνομιλίες φωνής, οι επαναλήπτες D-STAR ενεργούν ακριβώς όπως οι συνηθισμένοi αναλογικοί επαναλήπτες –ο καθένας που ακούει στον επαναλήπτη μπορεί να ακούσει την ομιλία σας.
Επειδή το διακριτικό κλήσης σας ενσωματώνεται σε κάθε εκπομπή, ο επαναλήπτης D-STAR «καταχωρεί» το διακριτικό κλήσης και το διαμοιράζει σε όσους άλλους επαναλήπτες D-Star είναι συνδεδεμένοι μαζί του.
Εάν ταξιδέψετε στην περιοχή κάλυψης ενός νέου D-STAR επαναλήπτη, με μια σύντομη εκπομπή από τον πομποδέκτη σας όλο το δίκτυο θα ενημερωθεί γρήγορα για τη νέα θέση σας. Αυτό σας επιτρέπει να καλέσετε οποιονδήποτε χρήστη του δικτύου σε οποιονδήποτε άλλο επαναλήπτη  D-STAR, οπουδήποτε στον κόσμο και αν είναι αυτός.  Εάν καλέσετε κάποιον άλλο χρήστη του δικτύου, η φωνή σας αφού ψηφιοποιηθεί θα καθοδηγηθεί στον κατάλληλο επαναλήπτη, όπου θα ακουστεί σαν να χρησιμοποιούσατε ένα κλασσικό αναλογικό επαναλήπτη!
Μετάδοση χαμηλής ταχύτητας
Πολλές από τις ανάγκες μεταφοράς δεδομένων δεν απαιτούν υψηλή ταχύτητα, ιδιαίτερα στις επικοινωνίες έκτακτης ανάγκης. Παράδειγμα η δήλωση θέσης, η αξιολόγηση της ζημίας κλπ.
Το D-STAR συνδυάζει τη φωνή και τα δεδομένα χαμηλής ταχύτητας σε ένα ενιαίο κανάλι ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για χωριστό TNC (Terminal Node Controller) και πομποδέκτη. Απλά συνδέστε το laptop ή PDA σας στον πομποδέκτη και μπαίνετε στο δίκτυο .
Μετάδοση υψηλής ταχύτητας
Μια σύνδεση υψηλής ταχύτητας D-STAR μοιάζει ακριβώς όπως μια σύνδεση δικτύου μέσω Ethernet στο laptop σας ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή αυτού του τύπου.
Εάν ένας επαναλήπτης D-STAR προσφέρει μια ευρυζωνική σύνδεση με το Διαδίκτυο, τότε έχετε και εσείς παγκόσμια πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του πομποδέκτη σας.

Επαναλήπτες – Λινκ και Ομάδες Επαναληπτών
Οι Επαναλήπτες D-STAR σε επίπεδο πρωτοκόλλου και λογισμικού πυλών υποστηρίζουν συστήματα σε αποστάσεις από μερικά χιλιόμετρα (τοπικό η εθνικό επίπεδο), ως και πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων σε ολόκληρο τον κόσμο (παγκόσμιο επίπεδο). Μια περιφερειακή ομάδα επαναληπτών δημιουργεί μια ζώνη D-STAR, που λειτουργεί σαν μια λειτουργική μονάδα.
Εάν ζείτε στην επαρχία ή σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, οι επαναλήπτες D-STAR μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους για να αποτελέσουν ένα ενιαίο σύστημα επικοινωνιών είτε μέσω του Διαδίκτυου είτε μέσω συνδέσεων μικροκυμάτων (microwave link).
So far so good  ;)